DİYARBAKIR / ÇINAR - Karaçevre İlkokulu

Karaçevre İlkokulu

Karaçevre Köyü/Çınar/DİYARBAKIR
Vizyon
Davranışlarıyla çevresine örnek olan, günün gelişen teknolojisine ayak uydurabilen ve kendini sürekli geliştiren, yetenek ve kabiliyetleri oranında mesleki ve akademik alana bilinçli bir şekilde yönelebilen, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracakbireyler yetiştirmek.
Misyon
Biz; Atatürk İlke Ve İnkılâplarına bağlı, Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda barış içinde, çağdaş bir dünya için; yaratıcı, akılcı, özgür bireyler yetiştirmek için varız.
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
08:30/13.50
Kalorifer+Soba
Öğretmen servisi ile ulaşım sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Okulumuzda 2 adet öğretmen servisi vardır.Diyarbakır merkezden gidiş geliş yapılmaktadır. Ortalama 40 ile 45 dakika arası yol sürmektedir.
Yerleşim Yeri
Köken olarak Bingöl’den gelme olup Çömçeli Köyüne yerleşmişlerdir.1961 yılında Çömçeli Köyünden Gelen Köylüler buraya yerleşmişlerdir.Köylüler 1970 li ve 80 li yıllarda dere kenarına kurdukları çadırlarda yaz ayı boyunca kalmaktaydılar.Karaçevre Köyü 1993 yılına kadar Beneklitaş mezrasıydı..1993 yılında köyümüze muhtarlık verildi.
39 km
Diğer Hususlar
Ana binaya ek olarak 4 derslikli ek binamız ile eğitim-öğretime devam edilmektedir.